Mire számíthatunk a nyugdíjunk eljövetelekor?

| Szerző: Pénznevelde

Mi lesz velünk nyugdíjas éveinkben?

Gazdaságunk ott tart, hogy mire elérkezünk a várva várt nyugdíjas éveinkhez, nem bízhatjuk magunkat más kezére, hiszen nem tud számunkra tisztességes megélhetést biztosítani. Ezért kell előre gondolkodnunk és saját kezünkkel irányítani jövőnk biztonságát.

Mi lesz velünk a nyugdíjas kor eljövetelekor?

 „A legvégén nem az fog számítani, hogy mennyi év volt életedben, hanem hogy mennyi élet volt éveidben.” /Abraham Lincoln/

 

Manapság a nyugdíj kérdése napjainkat folyamatosan zavaró tényező lett.. „A KSH adatai szerint a társadalom elöregedésével a nyugdíjas háztartások aránya folyamatosan nő, 2012-ben már 31%-ot tett ki. A statisztikai adatok szerint az egyedülálló és 65 éven felüliek között az átlagnál nagyobb arányban vannak azok, akik számára a nyaralás, a gyakori húsfogyasztás, vagy akár a lakás megfelelő fűtése nehézségekbe ütközik.” /Világgazdaság online, 2014.10.02./

 

És sajnos ez a statisztika évről-évre folyamatosan romlik. A nyugdíjhelyzet ma Magyarországon, sőt egész Európában katasztrofálisnak mondható.

 

Hogy miért tartunk itt?

 

Jelenleg körülbelül 600 ezer magyar dolgozik külföldön. A HVG.hu közleménye szerint a legfőbb probléma, hogy az elmúlt öt-hat évben indult meg a fiatalok tömeges kivándorlása. Ma már a szülőképes korúak 7-8%-a külföldön él, egy évtizede ez az arány még csak 1-2% volt. A legnagyobb probléma, hogy ez a korcsoport az, ami a nyugdíjhoz szükséges járulékot fizetné, így ha ők nincsenek, a nyugdíjtartalék szép lassan kiürül, így évről-évre csökken a nyugdíj összege.

 

Míg 1980-ban 4 foglalkoztatottra jutott 2 nyugdíjas korú „eltartása”, ez 2013-ra 3 főre, míg 2050-re előreláthatólag 6 főre fog nőni. A jövőbe mutató statisztika szerint 4 foglalkoztatott járulék fizetéséből 6 nyugdíjas korú eltartását kell az államnak megoldania.

 

 

Ezek után elgondolkodtató, hogy a mostani fiatal korosztály (25-30 évesek) mégis hogyan fog nyugdíjhoz jutni, de talán nem is kell ekkora időintervallumot ugrani, hiszen a jelenlegi magyar viszonyokat tekintve lehet ezek az adatok hamarabb bekövetkeznek és már nekünk az 50-es korosztálynak sem lesz rendes megérdemelt nyugdíjunk.

 

Sajnos gazdaságunk ott tart, hogy tudomást kell vennünk arról, amikor már elérkezünk a várva várt nyugdíjas éveinkhez, nem bízhatjuk magunkat az „állambácsi” kezére, hiszen nem tud számunkra tisztességes megélhetést biztosítani. Ezért kell előre gondolkodnunk és saját kezünkkel irányítani jövőnk biztonságát. Ehhez jött egy kis segítség 2014 01.01-től a nyugdíj-megtakarításra fordított éves díjad 20%-át (max 130 000 HUF/év) adójóváírásként visszaigényelheted a biztosítási szerződésedre.

 

Célom az, hogy megmutassam, hogyan lehetsz nyugdíjas korodra milliomos, hogy a munkával eltöltött évek után valóban élvezhesd a szabadságot.

 

 

Hogyan érheted ezt el?

 

Számtalan ajánlat teli számokkal, ismeretlen buktatókkal. Mi abban segítünk,hogy megmutatjuk Neked a számodra legkedvezőbb megtakarítási formát,hiszen a sok mellébeszélés mellett nem mindegy,hogy a temérdek ajánlat közül Neked melyik a legjobb.

 

 

Ha tanácsadásra lenne szükséged, vagy valamilyen kérdés merülne fel a témával kapcsolatban, fordulj bátran hozzánk! Töltsd ki az alábbi szövegdobozt, és hamarosan felkeresünk!

Kérd tanácsunkat díjmentesen!


Vagy keress minket telefonon:

+36-20-333-3071

Tanuló balesetbiztosítás

Amit az ingyenes tanuló balesetbiztosításról tudnod kell!

Kevesen tudják, hogy létezik az állami ingyenes balesetbiztosítás, ami jár minden 3-18 éves közötti gyermeknek. Azt hogy melyik biztosító társaság nyújtja a szolgáltatást, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által minden évben meghirdetett közbeszerzés dönti...

Nem adom a pénzem

Segítek tiszta vizet önteni a csordultig telt nyugdíjbiztosítás poharába

Tévhitek és a valóság     Az utóbbi időben egyre sűrűbben olvasom minden felé, mennyire lehúzzák a nyugdíjbiztosításokat. Ebben a cikkben szeretnék néhány tévhitet eloszlatni ebben a témában.

Csak egy perc!

Főzőlap kontra római tál - Avagy speciális üvegtörés

Az összetört kerámia főzőlapot kifizeti-e a biztosító, ugyanis tegnap a római tálat a feleségem ráejtette a több tízezer forintos kerámia főzőlapra?

Ajánlatkérés


Kérje
tanácsunkat
díjmentesen!


Csak egy perc!

Eurók befőttes üvegben

Biztosítható-e a lakásomba félretett és gondosan elrejtett Euro?

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőkézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Csak egy perc!

Drága lakatos Úr!

Az történt, hogy tegnap legkisebb gyermekem elhagyta a hátizsákját a kulcscsomójával együtt ezért Fülöpkét egy hétre eltitltottam az itnernettől. Ezután hívtam egy lakatost, aki mintegy 32.000 Ft-ért kicserélte a zárbetéteket. 

Csak egy perc!

Nagy Okoséknak, Okos biztosítás...

Lehet e biztosítást kötni az 5 éves Nokiámra, ha esetleg összetörném a "Könyvtár"-ból hazafele menet ?

Fizessen drága rokon Kabos módra

Fizessen drága rokon Kabos módra

Nézzétek meg Kabos Gyulából milyen remek biztosítási ügynök lett volna, 4 perc alatt aláíratott egy életbiztosítást. Nézd meg hogyan segíthetnek a rokonok.

Csak egy perc!

Buksi és az állatorvos...

A gyerekeknek van kutyája, macskája sőt és egy egyiptomi ugró egere is(ez utóbbi nálunk különösen veszélyeztetett állatnak számít). Ezekre lehet-e biztosítást kötni?

Csak egy perc!

Dupla kamerás iPhone érkezhet...

Ming Ching Kuo ismét egy merész jóslattal sokkolta le az Apple közösségét a napokban. A szinte mindent pontosan előre megjósoló szakember idei tippje a két hátlapi kamerával felszerelt iPhone. Mi is sokat tűnődtünk, hogy az elkövetkezendő pár generáción belül érkezhet-e két...