Nagyszüleink tudták, hogyan kell igazán spórolni

| Szerző: Pénznevelde

Nagyszüleink tudták, hogyan kell igazán spórolni

Észre vetted már, hogy a nyugdíjas nagymamák legtöbbjének mindig van egy kis megtakarított pénzük? Tudod, hogyan csinálják, még úgyis, hogy nem feltétlenül magas a nyugdíjuk? Érdemes lenne eltanulni tőlük néhány trükköt.

Nagyszüleink tudták, hogyan kell igazán spórolni

Vidéki/Városi Nagymamák…

 

Észre vetted már, hogy a nyugdíjas nagymamák legtöbbjének mindig van egy kis megtakarított pénzük? Itt most persze nem azokra gondolok, akiknek kimagaslóan magas a nyugdíjuk, hanem azokra, akik már egy ideje sajnos egyedül élnek, a nyugdíjuk alig éri el a 100 000.Ft-ot.

 

 

Érdemes eltanulni egy-két trükköt, hogyan csinálják.

 

 Ők azok, akik időben összerakják a téli tüzelőre valót, és nem esnek kétségbe, ha valami elromlik és költeni kell rá. Mindig van a zsebükbe egy csokoládé, cukorka az unokáknak, szülinapra egy kis zsebpénz, és ha a városi szülők megszorulnak, még kölcsön is tudnak adni nekik.

 

Kezdjük is mindjárt ezzel a javíttatással! Mit tesz a városi ember, ha elromlik valami?  Bújja az internetet várva a nagy lehetőséget, hogy kamatmentes részletre megvegye, pedig legtöbb esetben javítható lenne. A kamatmentes részlet általában nagy átverés, ha veszed a fáradságot és elkezdesz böngészni az interneten, rájössz, hogy 20-30 százalékkal olcsóbban megveheted, igaz nem hitelre. Nagyszüleink mindig is távol tartották magukat a hitelektől, a mai kor szülöttei mindent azonnal akarnak, jobbat, szebbet, mint másé, sok olyan tulajdonsággal rendelkező gépeket, telefonokat, kütyüket, amit bonyolultsága miatt ki sem tudnak használni.

 

Ugye Ti is emlékeztek Nagyszüleink állandó szavajárására?

 

- Oltsd le magad után a villanyt! És bizony nem oltották le helyettünk fel kellett kelni és leoltani, így azután előbb utóbb megszokta az ember.

 

- Ne pancsolj a vízzel! Hát bizony nem volt sarokkádban pancsolás.. Pedig abban az időben még nem szajkózta annyira a média,(már ahol volt), hogy mekkora kincs a víz és kifogyóban van. Locsolásra ahol lehetett összegyűjtötték az esővizet, ettől szebbek is lettek a kerti virágok, zöldségek.

 

- Addig nem kelsz fel az asztaltól, míg meg nem eszed az ételt (na, ezt nem nagyon szerettem), és nem került a szemétbe annyi étel, amivel még egy ember jól lakhatna.

 

 

Télire a kamra polca roskadozott a lekváros, -és befőttes üvegektől, liszt, tojás, zsír, mindig volt otthon, egy nagy zsák krumpli, felfüggesztve pár szál kolbász.

 

 Nem jártak minden nap boltba, nem csábultak el az áruházak akciós termékeitől, amiket mindig úgy pakolnak, hogy kiüsse a szemet és miért is ne vennéd meg, hiszen most olcsóbb, és mikor hazaérsz, döbbensz rá, hogy leszaladtál kenyérért és már megint teli szatyorral értél haza, túllépve a heti konyhai költőpénz kereted.

 

Neked is van nagymamás ötleted? Oszd meg velünk…!

Kérd tanácsunkat díjmentesen!


Vagy keress minket telefonon:

+36-20-333-3071

Tanuló balesetbiztosítás

Amit az ingyenes tanuló balesetbiztosításról tudnod kell!

Kevesen tudják, hogy létezik az állami ingyenes balesetbiztosítás, ami jár minden 3-18 éves közötti gyermeknek. Azt hogy melyik biztosító társaság nyújtja a szolgáltatást, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által minden évben meghirdetett közbeszerzés dönti...

Nem adom a pénzem

Segítek tiszta vizet önteni a csordultig telt nyugdíjbiztosítás poharába

Tévhitek és a valóság     Az utóbbi időben egyre sűrűbben olvasom minden felé, mennyire lehúzzák a nyugdíjbiztosításokat. Ebben a cikkben szeretnék néhány tévhitet eloszlatni ebben a témában.

Csak egy perc!

Főzőlap kontra római tál - Avagy speciális üvegtörés

Az összetört kerámia főzőlapot kifizeti-e a biztosító, ugyanis tegnap a római tálat a feleségem ráejtette a több tízezer forintos kerámia főzőlapra?

Ajánlatkérés


Kérje
tanácsunkat
díjmentesen!


Csak egy perc!

Eurók befőttes üvegben

Biztosítható-e a lakásomba félretett és gondosan elrejtett Euro?

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőkézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Csak egy perc!

Drága lakatos Úr!

Az történt, hogy tegnap legkisebb gyermekem elhagyta a hátizsákját a kulcscsomójával együtt ezért Fülöpkét egy hétre eltitltottam az itnernettől. Ezután hívtam egy lakatost, aki mintegy 32.000 Ft-ért kicserélte a zárbetéteket. 

Csak egy perc!

Nagy Okoséknak, Okos biztosítás...

Lehet e biztosítást kötni az 5 éves Nokiámra, ha esetleg összetörném a "Könyvtár"-ból hazafele menet ?

Fizessen drága rokon Kabos módra

Fizessen drága rokon Kabos módra

Nézzétek meg Kabos Gyulából milyen remek biztosítási ügynök lett volna, 4 perc alatt aláíratott egy életbiztosítást. Nézd meg hogyan segíthetnek a rokonok.

Csak egy perc!

Buksi és az állatorvos...

A gyerekeknek van kutyája, macskája sőt és egy egyiptomi ugró egere is(ez utóbbi nálunk különösen veszélyeztetett állatnak számít). Ezekre lehet-e biztosítást kötni?

Csak egy perc!

Dupla kamerás iPhone érkezhet...

Ming Ching Kuo ismét egy merész jóslattal sokkolta le az Apple közösségét a napokban. A szinte mindent pontosan előre megjósoló szakember idei tippje a két hátlapi kamerával felszerelt iPhone. Mi is sokat tűnődtünk, hogy az elkövetkezendő pár generáción belül érkezhet-e két...