Mi lesz a kínai részvénypiaccal?

| Szerző: Pénznevelde

A Pannónia CIG Alapkezelő tájékoztatója a kínai részvénypiac helyzetéről

Az elmúlt napokban látott kínai részvénypiaci korrekció több átmeneti tényező hatásnak az eredményeként alakult ki, de az esést elsősorban a kínai belföldi befektetők magas kockázatvállaló hajlandóságának köszönhető nagymértékű tőkeáttételes pozíciók (amely során egy befektető például 1.000 jüan készpénzzel rendelkezve akár 10.000 jüan mennyiségű részvényt is tarthat) zárása okozta.

Mi lesz a kínai részvénypiaccal?

A kínai részvénypiac emelkedése

A kínai részvénypiac dollárban mérve az elmúlt egy évben 25 százalékos, míg 2015-ben 15 százalékos árfolyam emelkedést produkált köszönhetően az elmúlt időszakban életbe léptetett kínai gazdaságpolitikai intézkedéseknek (monetáris lazítás, tőkekövetelmények csökkentése, az ún. „belső részvények” piacának megnyitása a külföldi befektetői tőke előtt). Egy ilyen erőteljes emelkedő trend természetes velejárója a profitrealizálások okozta jelentősebb korrekció, amit jelen esetben tovább erősítenek a globális kockázatvállalási hajlandóságban bekövetkező változások. Ez utóbbi tényező leginkább a görög helyzetre és a globális növekedési félelmek erősödésére vezethető vissza, melynek következtében a befektetők igyekeznek biztonságos eszközökben menedéket találni.

 

A kínai gazdaság továbbra is növekszik

Mindezzel együtt azonban a kínai gazdaság alapvető fundamentális tényezői nem változtak, a várakozások továbbra is jelentős GDP növekedési ütemről szólnak, amit a kínai pártvezetés minden lehetséges eszközzel támogat. Továbbá az egyedi kínai részvények igen vonzó értékeltségen forognak, ami további árfolyam emelkedés lehetőségét hordozza magában.

 

Kínai brókercégek

 
A szabályozó hatóságok láthatóan mindent megtesznek a további árfolyamesés elkerülése érdekében, melynek megfelelően a legnagyobb kínai brókercégeket kötelezték arra, hogy legalább 120 milliárd jüan (19,3 milliárd dollár) értékben vásároljanak kínai részvényeket, melyeket kötelesek megtartani mindaddig, amíg a Shanghai Composite index 4500 pont alatt van. Emellett a kínai befektetési alapkezelők szövetsége 25 vagyonkezelőt szintén részvényvásárlásra kötelezett, valamint 69 másik nagy alapkezelő is hasonló intézkedéseket jelzett. Mindeközben a kínai tőzsdefelügyelet bejelentette, hogy a kínai jegybank likviditást fog biztosítani a China Securities Finance nevű cégnek, a brókercégek finanszírozását biztosítja.

 

Ha bármilyen pénzügyi kérdésed van, szívesen segítünk! Kérd tanácsunkat díjmentesen:

Kérd tanácsunkat díjmentesen!


Vagy keress minket telefonon:

+36-20-333-3071

Tanuló balesetbiztosítás

Amit az ingyenes tanuló balesetbiztosításról tudnod kell!

Kevesen tudják, hogy létezik az állami ingyenes balesetbiztosítás, ami jár minden 3-18 éves közötti gyermeknek. Azt hogy melyik biztosító társaság nyújtja a szolgáltatást, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által minden évben meghirdetett közbeszerzés dönti...

Nem adom a pénzem

Segítek tiszta vizet önteni a csordultig telt nyugdíjbiztosítás poharába

Tévhitek és a valóság     Az utóbbi időben egyre sűrűbben olvasom minden felé, mennyire lehúzzák a nyugdíjbiztosításokat. Ebben a cikkben szeretnék néhány tévhitet eloszlatni ebben a témában.

Csak egy perc!

Főzőlap kontra római tál - Avagy speciális üvegtörés

Az összetört kerámia főzőlapot kifizeti-e a biztosító, ugyanis tegnap a római tálat a feleségem ráejtette a több tízezer forintos kerámia főzőlapra?

Ajánlatkérés


Kérje
tanácsunkat
díjmentesen!


Csak egy perc!

Eurók befőttes üvegben

Biztosítható-e a lakásomba félretett és gondosan elrejtett Euro?

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőkézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Csak egy perc!

Drága lakatos Úr!

Az történt, hogy tegnap legkisebb gyermekem elhagyta a hátizsákját a kulcscsomójával együtt ezért Fülöpkét egy hétre eltitltottam az itnernettől. Ezután hívtam egy lakatost, aki mintegy 32.000 Ft-ért kicserélte a zárbetéteket. 

Csak egy perc!

Nagy Okoséknak, Okos biztosítás...

Lehet e biztosítást kötni az 5 éves Nokiámra, ha esetleg összetörném a "Könyvtár"-ból hazafele menet ?

Fizessen drága rokon Kabos módra

Fizessen drága rokon Kabos módra

Nézzétek meg Kabos Gyulából milyen remek biztosítási ügynök lett volna, 4 perc alatt aláíratott egy életbiztosítást. Nézd meg hogyan segíthetnek a rokonok.

Csak egy perc!

Buksi és az állatorvos...

A gyerekeknek van kutyája, macskája sőt és egy egyiptomi ugró egere is(ez utóbbi nálunk különösen veszélyeztetett állatnak számít). Ezekre lehet-e biztosítást kötni?

Csak egy perc!

Dupla kamerás iPhone érkezhet...

Ming Ching Kuo ismét egy merész jóslattal sokkolta le az Apple közösségét a napokban. A szinte mindent pontosan előre megjósoló szakember idei tippje a két hátlapi kamerával felszerelt iPhone. Mi is sokat tűnődtünk, hogy az elkövetkezendő pár generáción belül érkezhet-e két...