Hogyan tudja a szülő finanszírozni gyermeke jövőjét?

| Szerző: Pénznevelde

Hogyan tudják a szülők gyermeküknek biztosítani jövőjüket? Mit kell tenniük ezért?

A szülők nagy része nem képes félretenni gyermekük taníttatására, jövőkezdésére, támogatására és egyéb igényeikre. Legtöbben napról napra élnek, anélkül, hogy a jövőt biztosítani tudnák gyermekük számára. De miért van ez így?

Hogyan tudjuk szülőként finanszírozni gyermekünk jövőjét?

A legtöbb felnövő gyermek nem képes saját maga finanszírozni a felmerülő költségeit. Tanulmányaikat leginkább csak úgy tudják egyáltalán elkezdeni, ha munkára kényszerülnek. Ez a kor egyre előrébb van. Már nem csak a huszonévesek kénytelenek dolgozni, hanem már a tizenéves korosztály tagjai is. A szülők többségének nem telik rá, hogy finanszírozni tudja gyermeke továbbtanulását, vagy a „nagybetűs életbe” való belépését.

 

 Gyermek biztosítás - Miért van szükségük a szülői támogatásra?

 

Egy önálló albérlet szerzése csak a szülő általi támogatással ma már szinte lehetetlen. Így a főiskolára járó diákok is csak munka mellett tudnak diplomát szerezni, amiből a jövőbeli jövedelmüket várják. Pedig a legtöbb diák nem pont így szeretne elindulni az életben. Legtöbbjük szeretne idővel egy saját autóra, egy saját lakásra, vagy akár egy utazásra beruházni, de a jelenlegi körülmények között ezt igen nehezen engedheti meg magának. A legtöbb ilyen dolog rengeteg lemondással jár. Még diploma megszerzése után sem biztos, hogy ez egyáltalán sikerül.

 

 

Miért fontos a gyermek biztosítás?

 

A kikérdezett diákok és szülők véleménye az volt, hogy legalább 20 millió forintnyi összegre lenne szükség az életkezdéshez. De honnan lennének képesek ezt egyedül önmaguk megteremteni? Még a szülők támogatásával is igen nehéz ezt az összeget kitermelni. A legtöbb gyermek sajnos nem tud számítani a szülői segítségre, így ezt mind önmaguknak kell létrehozni.

 

Mik a fiatalok vágyai a jövőre nézve? Saját ház, saját autó, külföldi utazás, családalapítás, házasságkötés. Gondoljunk csak bele, ezek már egyenként nézve is mennyibe kerülhetnek. A felsőoktatás költségeiről már ne is beszéljünk.

 

Mit tehetnek a szülők? - A gyermek biztosítás fontossága

 

Sajnos legtöbben nem kezdenek el időben spórolni és félretenni gyermekük számára. Pedig ezzel igencsak megkönnyítenék az amúgy is éppen elég nehéz helyzetüket. A gyermekek tizedrésze egyáltalán nem kap semmilyen támogatást családjától.

 

 

Ha viszont időben elkezdenek félretenni, illetve egyéb biztosítási konstrukciókat meggondolni, úgy a segítségükkel biztosíthatják gyermekük jövőjét, és minden felmerülő helyzetre megoldást találhatnak!

 

Bármilyen kérdés merülne fel a témával, vagy egyéb más dologgal kapcsolatban, bátran fordulj hozzánk! Segítünk megoldást találni!

 

Add meg az alábbi dobozban az elérhetőségeidet, és rövid időn belül felkeresünk!

Kérd tanácsunkat díjmentesen!


Vagy keress minket telefonon:

+36-20-333-3071

Tanuló balesetbiztosítás

Amit az ingyenes tanuló balesetbiztosításról tudnod kell!

Kevesen tudják, hogy létezik az állami ingyenes balesetbiztosítás, ami jár minden 3-18 éves közötti gyermeknek. Azt hogy melyik biztosító társaság nyújtja a szolgáltatást, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által minden évben meghirdetett közbeszerzés dönti...

Nem adom a pénzem

Segítek tiszta vizet önteni a csordultig telt nyugdíjbiztosítás poharába

Tévhitek és a valóság     Az utóbbi időben egyre sűrűbben olvasom minden felé, mennyire lehúzzák a nyugdíjbiztosításokat. Ebben a cikkben szeretnék néhány tévhitet eloszlatni ebben a témában.

Csak egy perc!

Főzőlap kontra római tál - Avagy speciális üvegtörés

Az összetört kerámia főzőlapot kifizeti-e a biztosító, ugyanis tegnap a római tálat a feleségem ráejtette a több tízezer forintos kerámia főzőlapra?

Ajánlatkérés


Kérje
tanácsunkat
díjmentesen!


Csak egy perc!

Eurók befőttes üvegben

Biztosítható-e a lakásomba félretett és gondosan elrejtett Euro?

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőkézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Csak egy perc!

Drága lakatos Úr!

Az történt, hogy tegnap legkisebb gyermekem elhagyta a hátizsákját a kulcscsomójával együtt ezért Fülöpkét egy hétre eltitltottam az itnernettől. Ezután hívtam egy lakatost, aki mintegy 32.000 Ft-ért kicserélte a zárbetéteket. 

Csak egy perc!

Nagy Okoséknak, Okos biztosítás...

Lehet e biztosítást kötni az 5 éves Nokiámra, ha esetleg összetörném a "Könyvtár"-ból hazafele menet ?

Fizessen drága rokon Kabos módra

Fizessen drága rokon Kabos módra

Nézzétek meg Kabos Gyulából milyen remek biztosítási ügynök lett volna, 4 perc alatt aláíratott egy életbiztosítást. Nézd meg hogyan segíthetnek a rokonok.

Csak egy perc!

Buksi és az állatorvos...

A gyerekeknek van kutyája, macskája sőt és egy egyiptomi ugró egere is(ez utóbbi nálunk különösen veszélyeztetett állatnak számít). Ezekre lehet-e biztosítást kötni?

Csak egy perc!

Dupla kamerás iPhone érkezhet...

Ming Ching Kuo ismét egy merész jóslattal sokkolta le az Apple közösségét a napokban. A szinte mindent pontosan előre megjósoló szakember idei tippje a két hátlapi kamerával felszerelt iPhone. Mi is sokat tűnődtünk, hogy az elkövetkezendő pár generáción belül érkezhet-e két...